Учебен център и база на Пещерно спасяване – Трифон Даалиев – Трънката

След повече от 30 години оставена да се разрушава сградата на бившето парно към Национален пещерен дом – с. Карлуково вече се стопанисва от Пещерно спасяване. От декември 2020 г. спасители и съмишленици работят безвъзмездно по ремонтните дейности и преобразяването на сградата. В чест на Трифон Даалиев, един от основните двигатели на въвеждането на техниката на единичното въже у нас и на организираното пещерно спасяване, учебният център е кръстен на негово име.

С целево събрани средства, както и благодарение на дарени строителни материали бяха подменени и поставени нови прозорци и врати на сградата, прокарана нова ВиК и електро инсталация, изградени спални и хигиенни помещения, кухня и лекционна зала.

Ремонтните дейности все още не са приключили, като се предвижда създаването на библиотека, закрит полигон за тренировки, панорамна тераса и др.

Учебният център разполага с 26 легла, 3 бани и 3 тоалетни, външна баня и мивки.

Ако искате да подпомогнете центъра, може да го направите по сметката на Пещерно спасяване, като в основание трябва да посочите, че дарението е за центъра.


Сдружение Пещерно спасяване
ЕИК: 176540683

Банка ДСК
IBAN: BG86STSA93000027833856
BIC: STSABGSF


Заетост на центъра

Календарът се зарежда...
Powered by Booking Calendar
-
Свободен
16
-
Зает
16
-
Заявен
captcha

Учебният център нямаше да бъде възможен без помощта на дарителите: