Покана за пролетен тренировъчен сбор / 24 – 27 юни 2021 г. с. Карлуково.

Условия и заявки за участие

В сбора могат да вземат участие всички пещерни спасители, както и пещерняци имащи интерес да се присъединят в бъдеще към Пещерно спасяване.

Пътните разходи и храната са за сметка на участниците.

Лагерът ще бъде на палатки до Учебния център на Пещерно спасяване. Необходими са бивачни съоръжения: палатка, шалте, спален чувал, лична посуда и т.н.

Всички, които искат да се включат в тренировката, трябва да изпратят заявки до 20 юни на center@caverescue.bg или на тел. 0896/682377 (Владимир).

Предварителна програма

  • 24 юни (четвъртък) – пристигане
  • 25, 26, 27 юни – тренировки на скали или в пещери в района
  • 27 юни (неделя) – отпътуване

Фокусът ще бъде върху тренировки на технически елементи на скали, грижа за пострадалия, хоризонтално придвижване на носилката и др.
Предвидени са и лекции за организиране на акция, както и за триаж (класифициране на пострадалите) при повече от един пострадал.

Според условията и броя участници е възможно да се направи отново акция с траверс през Банковица и Голямата вода.

Окончателната програма ще бъде направена според броя заявки.

Необходима екипировка

Общата екипировка се осигурява от организаторите.

Личната екипировка трябва да включва:

  • екипировка за ТЕВ
  • допълнителна лична за всеки спасител, като прониквачка, спитарник (с чук, ръкохватка, спитове, анкери 8мм), 5 карабинера, 5 планки, 3 ленти, ролка, гаечен ключ 13 и 17мм или раздвижен, прусик 6-8м, и т.н.
  • екипировка за водна пещера (който има садко, неопрен, хидроторба), ако се прави траверс през водните части в Банковица.