Лятна техническа подготовка на пещерните спасители

Тренировката ще се проведе от 18 до 20 октомври 2019 г. в района на с. Карлуково.

Условия и заявки за участие
В тренировъчния сбор имат право да участват всички спасители. Всички, които искат да се включат, трябва да пуснат заявки на ел. поща: info@caverescue.bgjonson@pk-sofia.com, или на тел: 089 979 21 45 Никола Дончев – Джонсън.
Срок за регистрация: до 13 октомври 2019 г.

Настаняване и прехрана
Спането ще бъде на палатков лагер в района на пещера Банковица. Пътните са за сметка на участниците. Прехраната ще бъде осигурена от „Пещерно спасяване“. 

Необходима екипировка
Специализираната екипировка за спасяване ще бъде осигурена от Пещерно спасяване.

Личната екипировка трябва да включва: лична екипировка за ТЕВ и за проникване в пещери, бивачна екипировка, лична посуда.

По време на тренировката ще бъде направено проникване с траверс през Банковица и през новооткритата връзка с пещера Голямата водаТраверсът включва продължително преминаване на различно дълбоки езера. За проникване е задължителен сух костюм или неопрен.

Целта е запознаването на спасителите с пещерата и маршрута, и набелязването на проблемни за спасяване участъци. В зависимост от броя участници може да бъде проведена акция, или само проникване между двете пещери.

Спасителите, които нямат екипировка за водни пещери, ще проведат тренировки на скали навън.

Предварителна програма (окончателната ще се изготви на място)

18 октомври, петък – Пристигане и настаняване вечерта.

19 октомври, събота – Провеждане на тренировъчни акции в Банковица и на скали.

20 октомври, неделя – Провеждане на тренировки на скали и отпътуване. Възможно е в неделя да да има съвместна тренировка с доброволци от ПСС и други доброволчески организации.