Семинар по водно спасяване

На 23 и 24 юли 2016 година се проведе трети семинар по водно спасяване, организиран от ОФКАТ (Ομιλος Φιλων Κυνηγων Ακτης Θερμαικου, Асоциация на приятели ловджии от залива Термаикос).

ОФКАТ е гръцка неправителствена организация, която се занимава с издирване и спасяване. Всички членове са доброволци. Структурно е разделена на секции – водно спасяване, планинско спасяване, комуникации, логистика и долекарска помощ. ОФКАТ е включена към националния телефон за спешни случаи и работи в тясно сътрудничество с всички държавни структури – гражданска защита, пожарна, полиция и т.н.

Семинарът бе организиран от секцията по водно спасяване и се проведе на полуостров Халкидики – плаж Псакудя.

13838385_10207052079280986_628803653_oПоканата за участие към „Пещерно спасяване“ бе отправена вследствие на проявен интерес от гръцка страна. Колегите бяха попаднали на няколко публикации в интернет и се свързаха с нас с цел подготовка на техни кадри от организацията ни. На тяхната поканата, като представители на „Пещерното спасяване“, откликнаха Красимир Колевски и Антон Парталев, които обсъдиха с гръцките колеги възможностите за сътрудничество.

След проведените разговори от ръководството на ОФКАТ решиха да изпратят група за подготовка и обучение.